Posts

NAK KURUS, MALAM NAK MAKAN APA?

Ramai orang yang nak kurus musykil kan, malam- malam mana boleh makan nasi. Habis tu nak makan apa untuk diet?

Ha, ni lah dia yang patut anda ambil untuk diet. Tukarkan nasi pada ESP drink. Nak buat shake-shake dengan buah pon best!

ESP ni bukan untuk diminum waktu pagi je taw. Malam pon bolehhh

Pada org yang nak kurus, atau nak extra energy dan ibu menyusu, minum ESP 2x sehari yer

ESP bagus utk bantu pekatkan susu badan dengan kekayaan protein dan kalsium

Lagi satu, sangat bagus untuk kulit. Sape yang sangat-sangat menjaga wajah tu, memang strongly suggest ambik ESP ni bersama dengan Vitamin C dan Vitamin E

HADIAH EXCLUSIVE UNTUK DIRI SENDIRI

After a year plus jadi WAHM, dah lama tak dapat hadiah untuk diri sendiri selain hadiah makan makan dan makan. Hahha.

So, this month hadiah paling best nak bagi kat diri plus paw encik suami sekali. Hahaha.

My one of favourite supplement. COLLAGEN POWDER! sempena promosi bulan ni, rembat semua terus. Buy 4 kolagen tambah 1 vitamin C. Lalala. Cukup utk 2 bulan pantangšŸ˜

Ingat lagi, first year buat shaklee dan bekerja. Hadiah first beli dengan duit gaji gelang tangan Habib. Hadiah kedua kereta guna slip gaji, tapi bayar dengan income shaklee. Hadiah ketiga, komitmen beli rumah. Dengan slip gaji, tapi orang lain bayarkan rumah.

Ni antara hadiah besar la! Lama dah tak buat hadiah besar2 ni bagi kat diri sendiri.

Takde hadiah, takde motivasi!

Eh betul ke? Hihi. Barulah nampak hasil usaha kita selama  ni.

Kan kannn.

Eh, jomlah hadiahkan kolagen Shaklee bulan ni. Berbaloi-baloi. Kolagen Shaklee memang pilihan ramai wanita untuk aset dalaman dan juga penampilan luaran.

#tsunamishaklee
#tsunam…

BRAND SUPPLEMENT PALING BERKESAN

Image
Hai assalamualaikum semua. Terima kasih melawat. Harini saya akan ceritakan tentang brand supplement paling berkesan yang patut anda cuba.
Mengimbau balik pada 2013, 
Nadim mula ambik supplement Shaklee lepas tak tahan dah dengan resdung yang semakin teruk. MC satu hal, keyakinan diri satu hal, rimas pon satu hal. 
Bila dapat #shakleeeffect yang best which is my resdung dah sangat2 behave, selsema dah cepat baik bahkan tak selsema pon once in a month, i started to change my supplements brand..
Slowly, lepas dah tukar brand supplement termasuk susu Anlene coklat pada ostematrix, nadim tukar pulak household care. Sabun basuh baju, sabun basuh pinggan, dan multipurpose cleaning gel which is Basic H. 
Bila household tukar, skincare pon tukar. Daripada guna safi dan entah pape lagi brand pencuci muka, nadim tukar pada nutriwhite. Both mekap remover and pencuci muka, pelembap muka jugak. 
Kenapa nak tukar semua pada shaklee brand? 

✅Terbukti selamat tanpa 350 bahan kimia dengan 80,000 ujia…

CARA MENGHILANGKAN RAMBUT GUGUR TERUK SELEPAS BERSALIN

Image
Masalah keguguran rambut sering terjadi terutamanya pada wanita bermula seawal umur belasan tahun lagi. Namun, masalah itu semakin teruk selepas bersalin. Apakah cara menghilangkan rambut gugur teruk selepas bersalin?
Ramai orang sanggup berhabis duit yang sangat banyak untuk membeli produk penjagaan rambut yang mahal-mahal seperti Syampu, tonik rambut, serum, rawatan pakar-pakar rambut, tapi masalah rambut gugur yang teruk ni masih tak dapat diselesaikan. 
Apakah punca sebenar yang wajib anda tahu kenapa rambut mulai gugur dan semakin teruk selepas bersalin?

Punca dan sebab keguguran rambut: 
Masalah keguguran rambut adalah normal pada semua orang sepanjang hidup. Masalah tiroid, anemia, kekurangan protein dan kolagen dalam badan, umur meningkat, tekanan bekerja, perubahan hormon daripada kanak-kanak kepada remaja, kemudian menjadi dewasa seterusnya mengalami fasa mengandung, bersalin dan menopouse. 
Semua ni adalah faktor yang boleh menyebabkan keguguran rambut. 
11 cara menghilangka…

RESIPI KEJAYAAN BISNES

NEVER NEVER NEVER GIVE UP

Ni patut ada dalam diri semua usahawan dan bisnes owner.

kalau cepat give up bila dilanda masalah, memang percaya lah bisnes kita ni naik kejap and terus merudum.

Buat sesuatu, kalau tak jadi. Ubah.
Tak jadi lagi, ubah.
Tak jadi lagi, ubah.

Setiap kali tu improve. Jangan give up. Allah tengok setiap usaha kita. Harini hari jumaat, usaha banyak-banyak lagi daripada biasa disusuli amalan yg buat Allah makin sayang kat kita.

Mesti jadi punya lah.

Tak caya?
Dulu, nadim pon x caya. Tapi buat je. Hasilnya, jadilah i sekarang! Hihi.

Believe before happen!

Jom p shaklee!
Nak selit order wassap naaa.

Nadim
Founder #HSG
www.wasap.my/60149408215

#tsunamishaklee
#tsunamishaklee2018
#bangkitG17

BILA MAK TAK SIHAT, ANAK KURANG MENDAPAT PERHATIAN.

Anak tak sihat takpe, mak ada nak jaga.

Tapi tak nak gak, sian si anak. Menangis tak selesa. Asyik nk tepek je. Tak sakit pon tepek, dah sakit lagi lah mommy monster kene bertenaga.

Sebab tu, nadim sediakan immune booster supplement untuk zayyad setiap hari. Sekarang hari2 dia mintak sendiri tak payah hulur. Lambat je mintak. Its omega guard. Si minyak ikan yang sangat bgus untuk elakkan selsema dan kahak. Juga bagus untuk otot, keseimbangan badan and minda si kecil.

Alhamdulillah, sejak tu zayyad jarang selsema dan demam.

Tapi camne kalau mak yang sakit?
Sape nak jaga anak?
Mak kene masuk ward lama2?
Anak kompom terabai. Lagi kalau ayah x reti nak handle..

Thats why, nadim sangat alert bab kesihatan. Seluruh family. Makan cara sihat, jangan nak mengada bergula banyak la, jangan nak mengada berlemak sangat la, rajin2kan diri berjalan sana sini takley manja2. Tak jogging takpe, janji kuar peluh. Suplement? Well, not a compromise.

Fikir2 kan. Lagi kalau genetik ada 3 serangkai. Biar ber…

WAJIB TONTON: BAGAIMANA IBU NI BERJAYA MENYUSUKAN ANAK PRAMATANG

Image
Menyusukan anak yang lahir secara pramatang bukan mustahil. Ianya sama sahaja jika anak dilahirkan sudah mencapai umur matang melebihi 36 minggu. 
Namun, dek kerana faktor anak pramatang kebanyakannya perlu dimasukkan ke dalam ward NICU selama beberapa hari dan ibu terpaksa berulang alik dari rumah ke hospital, mungkin menyebabkan ibu stress dan penat. Susu badan tak keluar. 
Sebelum kelahiran bayi pramatang ni, ibu ni tidak berjaya menyusukan anak-anaknya. Tapi kerana tekad, anak pramatang yang nak keluar daripada NICU mesti mencapai berat 2.5kg baru boleh keluar, alhamdulillah, beliau berjaya menyusukan dengan susu badan anak pramatangnya. 
Saksikan pengalaman ibu ini menceritakan pahit-getir beliau dalam menghadapi cabaran menyusukan anak pramatangnya.



Nak berjaya, mesti kene usaha kan?

Dan akhirnya, dengan rasa sangat bertenaga apabila mengamalkan set berpantang Shaklee, Alhamdulillah, beliau berjaya menyusukan anak pramatangnya sedangkan yang sebelum-sebelumnya beliau gagal.

Jik…