Posts

SIAPA PERLUKAN PROTEIN YANG BANYAK?

Protein adalah benda yang sangat sangat penting untuk banyak fungsi pada badan kita. Siapa yang perlukan protein yang lebih banyak? 
Protein diperlukan untuk pembentukan sel, perkembangan otot, kulit, rambut dan juga kuku. Badan kita memerlukan sumber protein yang konsisten untuk maintain semua fungsi badan. 
Namun, jumlah protein yang diperlukan oleh seseorang individu adalah berbeza mengikut badan dan aktiviti seharian.

RUAM SUSU PADA BABY JANGAN GUNAKAN BABY WIPES!

Image
Baby kene ruam susu? Tolong jangan lap dengan baby wipe! Baby wipe mengandungi alkohol dan bahan kimia khusus untuk membantu mencuci kulit bayi. Konon..sebenarnya ia lebih direka khas untuk para ibu yang malas nak basuh anak dengan air paip. Takyah angkat, tak renyah. Ambik tisu dan lap!
Kat bontot mungkin boleh. Tapi di pipi anak yang ruam susu, jangannnn. Lagi lagi yang memang tertera ditulis kat ingredients ada alcohol, methylparaben dan seumpamanya. 
Jangan sapu minyak Jangan letak krim ada paraben Jangan letak krim ada merkuri
Tapi sapu dengan herbal blend jer
Krim yang memang diciptakan khas tanpa PARABEN, MERKURI DAN BEBERAPA JENIS BAHAN KIMIA yang memang tak sesuai untuk semua jenis kulit
Alhamdulillah, dah ramai baby dibantu dengan krim herbal blend ni
Ambik sikit, sapu dan gosok hingga rasa sejuk pada tangan. Ia membantu serapan krim pada kulit bayi
Tapi pastikan tangan bersih! . Dalam seminggu, pasti anda sangat puas hati
Hanya rm 37 sahaja









Wasap nadim for more details Nad…

BELI KERETA DAN RUMAH TAHUN SAMA PADAHAL GAJI RM 2800 JER?

Image
Hai assalamualaikum semua. Harini nadim nak berkongsi cerita sendiri macam mana nadim boleh beli kereta dan rumah pada tahun sama padahal gaji RM 2800 jer. 
Ramai kan orang fikir, rumah mahal. Aku tak mampu lagi nak beli rumah. Beli lah kereta dulu, rumah tu nanti lah. Sewa lagi murah. Deposit takde, macam mana nak beli rumah. Betul kan? 
Nadim mula kerja pada 2012 bulan julai dengan tangga gaji RM 2200. Lepas dah confirm naik gaji RM 2500 kemudian naik lagi pada rm 2800. Gaji last sebelum resign pada 2016 rm 3800.

Gaji yang nadim terima banyak yang nadim simpan. Mostly RM 1000 setiap bulan daripada awal kerja hingga lah sebelum resign. Kadang lebih, mostly lebih. Kedekut kan?

Ha, biasa lah. Daripada zaman student lagi memang kedekut. Duit JPA setiap sem pon selalunya guna separuh, separuh lagi simpan.

Tulah rahsia menyimpan duit untuk beli rumah, beli aset, beli kereta. Sebabnya, memang daripada awal lagi kedekut. Yelah, sebab nadim ni bukan dari keluarga senang. Kene lah pandai men…

HERBAL BLEND BANTU ANAK MUDAH TIDUR?

Bila papa outstation, zayyad kurang sikit manjanya. Takde lah sikit-sikit menangis mintak pujuk😅

Malam ni sangat mudah. PuKul 9.40 malam ajak masuk tidur pon dia redha je. Hihihi. Tapi masih lagi ajak mama main, padahal mata dah berat, sebab perut dah kenyang. Maklumlah, pisang berangan 2 biji, nasi sesenduk habis!

Layan je laaaa janji tak menangis, tak meraung. Mama pon rileks.

Tektik nadim as usual, ambik herba blend sapu dan urut lembut je berulang kali pada port sensitif untuk anak tidur. Ppoort ni berbeza untuk setiap anak yer. Macam zayyad, di tangan, leher dan belakang telinga. Bau dan rasa herba dalam herbal blend tu memang sangat membantu zayyad relax bila kene cara.

Tak perlu beli krim "mudah tidur" poon. Cukup herbal blend yang multippurpose ni atau baby massage oil dalam shaklee baby jer untuk kami sekeluarga. Hihi

Sambil sambil tu, memang nadim amalkan sejak dari Zayyad lahir lagi untuk baca almulk masa menyusukan Zayyad. Dia pon akan lebih tenang. Dan lali lah…

MAKAN VITAMIN SEBELUM CHECK UP MESTI RESULT OK?

Image
Harini checkup 37weeks.

Pepagi lagi zayyad dah suap mama dengan biskut teddy dia.

Adehhh kacau ke tak urin test kalau tak cukup flush sebelum check up?

Ha, ni sentiasa bermain di minda nadim.

But actually, semua ibu pon fikir yg sama. Kan kan?

Lagi2 bab HB. Hari biasa tak maw makan vitamin, 2hari sebelum chek up, gigih makan vitamin, gigih jaga makan sebab takut urin trace gula and takut detect GDM.

Betul tak?

Tak boleh taw macam ni. Kita makan supplement yang klinik bagi atau yang kita beli ni mesti hari- hari. Sebab baby perlukan kesemuanya setiap hari. Cuba bayangkan hari kita skip tu 2-3 hari. Ada lagi tak zat yang baby perlukan tu dalam badan kita?

Tambah pulak makan ikut suka. McD la, pizza la, sayur buah tarakk..

Alhamdulillah. Check up tadi berjalan baik. Result pon ok😍

✔ Urin fresh
✔ HB 11.5
✔ BP 110/70
✔ Kenaikan berat overall 10kg hingga harini
Degup jantung baby pon ok,
Air ketuban ok
No sugar trace

Rahsia yang bukan rahsia, nadim memang amalkan set mengandung shaklee set…

FEEDBACK YOUTH EXPERIENCE PARTY

Image
Assalamualaikum semua. 14/4/2018 semalam nadim first time join YOUTH EXPERIENCE PARTY organised by salah sebuah team dibawah empayar Supermom

Ha, jangan tak tahu. Supermom merupakan antara geng shaklee yang besar jugak taw dibawah pimpinan Master Hadhatina dan Master Kamarul.


Setiap event di bawah supermom, semua orang yang berdaftar shaklee di bawah susur galur ni boleh join. Samaada yg percuma atau berbayar. Even event tu dianjurkan oleh sideline yang bukan group kita kalau ianya terbuka.

Ada jugak yang tak boleh join kalau tak memenuhi syarat minimum kelayakan macam Team Building Supermom. Ni untuk yang rank up supervisor dan ke atas je. Hoho

Okeyh, jom kita balik pada event YOUTH EXPERIENCE PARTY. BEST best bestttt. Best gila. Dahla in small group je. Kitorang dalam 10orang je. Anak-anak pon tak ramai semalam, syokla zayyad main mainan dah macam rumah dia dah dibuatnya.

Party ni sangat sempoi je. Tapi mulakan dengan sedikit penerangan ringkas la daripada Kak Nurul Hidayah, termas…

PENGEDAR SHAKLEE JALAN KEBUN, KOTA KEMUNING, TELUK PANGLIMA GARANG

Image
Assalamualaikum dan Hi semua!

Adakah anda tercari-cari suplemen berkualiti tinggi yang dapat mengubah taraf kesihatan anda menjadi lebih baik?

Nadim boleh membantu anda.

Saya Nadim, Pengedar Sah Shaklee pilihan anda yang sentiasa aktif dan komited di sekitar Jalan Kebun, Kota Kemuning, Teluk Panglima Garang dan Subang Jaya.

ID : 998360

Set-set Shaklee pilihan anda
1. Set keperluan ibu mengandung
2. Set keperluan ibu menyusu sehingga 2tahun
3. Set Skincare semulajadi yang berkesan utk semua jenis kulit
4. Set penjagaan bayi tanpa bahan terlarang
5. Set resdung dan alergi

Untuk pembelian dan konsultasi produk; serta peluang biz bersama Shaklee boleh terus whatsapp Nadim yer.

www.wasap.my/60149408215

Pengeposan seluruh Malaysia.

Nadimah Muhammad
Your Trusted SID
Founder Healthy Star Group
Since 2013

#jomjoin #projekbuatduit1500HRC